over deze CD-ROM31 oktober 2006

HAPPY HALLOWEEN
The witches fly - Across the sky
The owls go Who?Who?Who?
The black cats yowl  - And green ghosts how
Scary Halloween to you!

Een Halloweenoptocht in Colijnsplaat, waarbij kinderen langs deuren gingen om snoep op te halen, is zaterdagavond uit de hand gelopen. Toen de kinderen bij een bewoner aanbelden en riepen 'Je snoep of je leven'', stapte de man dreigend naar buiten en antwoordde: 'Doe dan maar je leven'. Waarop een rel volgde waarbij de politie moest ingrijpen en vier mensen arresteerde.

Halloween begon dit jaar dus een stuk minder heftig dan vorig jaar... toen was er in Amsterdam tijdens een Halloweentocht een liquidatie.   

HALLOWEER
Het KNMI rekent op een stormachtige Halloween: zeker met regen en de wind draait naar west tot noordwest met aan de kust en op het IJsselmeer windkracht 8. 

NIGHTRIDE
In de avond en nacht van 31 oktober wordt een nieuwe Nederlandse horrorfilm opgenomen, waarin jij misschien ook kan acteren. De instructies voor de 
n8rit
 zijn een beetje vaag, maar dat maakt het des te spannender. Je hebt in ieder geval Halloweenkleding nodig, een auto met een volle tank benzine, een videocamera, een wegenkaart en... een vork en een fles tomatenketchup.

ENG MUSEUM
De tentoonstelling ENG! griezelen in het museum in het Museum van de Twintigste Eeuw is met Halloween ook ’s avonds te bezoeken. Vandaag is het museum tot 22.00 uur geopend. Kinderen die verkleed het museum en de griezelexpositie bezoeken krijgen na afloop een gratis Heksendrankje in het MuseumCafé. Ook ontvangen ze een zaklampje voor de donkere delen van het museum en mogen ze een puzzeltocht maken. De entree is voor kinderen slechts 2 euro.

SAMHAIN
Op
Arte-TV is 'de lange nacht van de heksen'  over onheil en rampspoed door hekserij, sprookjes en moderne heksen. Want in de nacht van 31 oktober op 1 november vieren heksen het Keltische nieuwjaarsfeest Samhain. Om het nieuwe jaar goed te beginnen is er vanaf 1 november Heks-online . De nieuwe website moet gaan uitgroeien tot de grootste Nederlandstalige internetportal voor heksen.

HALLOWEEN-TV
De publieke omroep doet niet aan Halloween want 31 oktober is ook 
Hervormingsdag. Dus de NCRV en de EO  gebruiken hun zendtijd voor de Nationale Bijbelquiz, nog wel voorafgegaan door de eerste aflevering van het katholieke drieluik Allerzielen. Je kan de TV dus het best de hele avond op Veronica zetten. Vanaf 17:59 uur zie je dan achtereenvolgens: The Simpsons Halloween, Ghostbusters II, Scary Movie en Halloween 666. Daarna kan je naar BBC1 zappen want voor de enige echte Halloween
 

HAPPY HALLOWEEN!

HALLOWEENAGENDA
- Amsterdam  Spoken in Mokum
-
Brazzo Rotterdam  Halloweentram
-
Museum Hoorn  ENG Halloween
-
Biblioth. Breda  Suspencetheater
-
Bibliotkeek A'lveen  Susan Smit
-
Paradiso Amsterdam  Ball Masque
-
Goliath Amsterdam  Ball Masque
-
Heksenwaag Oudewater  Halloween
-
Strandpaviloen  Halloweendiner
-
Bike Arena Apeldoorn  Ghost Bike
-
Maastricht  Halloweengrot (+1+5)
-
's Gravenland Halloween
(op 4/11)
--DISNEYLAND Halloween (tot 5/11)


HALLOWEEN ETEN

Nodig
:
50 gr boter, zakje vanillesuiker,  125 gr zelfrijzend bakmeel, 30 gr basterdsuiker en een zakje blanke halve amandelen

Maken: Verwarm de oven voor op 225 C°. Meng de boter, suiker en vanillesuiker, mix tot een luchtige massa is ontstaan. Voeg dan het meel beetje bij beetje toe, tot het deeg dik en stijf wordt. Kneed dan nog even met de hand. Vorm van het deeg vingers, kerf met een scherp mesje de knokkels erin. Duw halve amandelen aan een uiteinde erin als nagels. Bak bruin en gaar in 10-15 minuten. (van Themepark)

Voor echte griezelmenu's kan je op Insecteneten onder meer recepten vinden voor Pasta met meelwormen, Sprinkhanen in een knapperig jasje, Meelworm taco's, Chocoladekrekels, Insecten in vurige saus, Gefrituurde Reuze Zijderups pop of Krekelpasteitjes. Uiteraard is er ook een webwinkel voor het bestellen van wormen, krekels, insectensnacks en lollies.


HALLOWEEN LINKS
- feestideeen: Familyfun
- griezelfeestartikelen:Luchas 
- filmpje: Pompoenroeien
- kledingverhuur:Fopshop
Halloween 2006 downloads:
- PSP RocoLoco  
- Jadeware Halloween Shooter  
- Halloween XP desktop  
- Halloween Express
meer links: halloween.startkabel.nl
  1001 feestjes
Dit was de laatste Halloween-Express van 2006. Tips, reacties:
halloween@zoz.nl