alles over MaximaMaxima

‘Maxima,
 jij wordt de bruid
 Nederland wat is het fijn
 alle twijfels zijn voorbij
 daarom is het dat ik zing
 zij wordt koningin’
(Maxima wordt Koningin - Johan Vlemmix)

Prins Bernhard betuigde in 1951 zijn liefde voor de actrice Eva Perón met het Grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau. Volgens sommigen zorgde hij ook voor wapens om de Peróns in het pluche te houden. Evita overleed een jaar later en Juan Perón vluchtte in 1955 naar Spanje, zijn land achterlatend in een diepe crisis. In 1973 keerde hij terug en bij zijn dood in 1974 kwam zijn vrouw, de danseres Isabel, aan de macht. Na twee jaar grotendeels onder de noodtoestand te hebben geregeerd werd Isabel met geweld afgezet en gevangen genomen. Een militaire junta onder leiding van Jorge Videla begon aan een vuile oorlog waarin naar schatting 30000 Argentijnen ‘verdwenen’.
...
Máxima is de oudste dochter uit het tweede huwelijk van Jorge Horacio Zorreguieta en Maria del Carmen Cerruti. Ze heeft twee broers en een zus en drie halfzusters uit het eerste huwelijk van haar vader. Zij werd geboren op 8 maart 1971 (maar Privé onthulde dat het eigenlijk 17 mei was). Máxima heeft een goede baan bij de degelijke Deutsche Bank, die graag meewerkt aan de overplaatsing uit New York naar Brussel. In de stad waar ook de jonge Willem van Oranje werd opgevoed kan ze sneller Nederlands en Frans leren en is ze dichter bij Willem-Alexander. De grootste krant van Nederland dook in het familieverleden van Máxima en ontdekte dat zij zelfs een gemeenschappelijke voorvader met de Oranje-kroonprins heeft.

Gaspar Halbach, (1673-1723), één van de zonen van de Duitse landheer Pieter Halbach is de stamvader van Prins Bernhard. Zijn nakomelingen emigreerden naar Argentinië en vermengden zich met de adelijke Spaanse familie Bonorino. Máxima Boronino is de overgrootmoeder van Máxima Zorreguieta. Met de voorouders zit het dus wel goed.
...

Maxima: "De dwaze moeders kende ik al, maar een dwaze schoonvader, da's nieuw." (Humoristisch electronisch Tijdschrift)

[vorige pagina] [beginscherm] [oranjelinks] [maximalinks] [maximaquiz]